Translate

CETATEA SUCEVEI - cetatea de Scaun a Sucevei

Plecand din Probota am luat-o, direct, spre Suceva. Un drum prost. Asa ca iar am mers cu mare atentie. Intr-un final am ajuns si la Suceva. Am mers direct sa vizitam Cetatea de Scaun.
Aflată la marginea de est a oraşului Suceava, cetatea se află localizată pe un pinten terminal al unui platou aflat la o înălţime de 70 m faţă de lunca Sucevei.

De aici, se poate vedea întreaga vale a Sucevei. Cetatea Sucevei făcea parte din sistemul de fortificaţii construit în Moldova la sfârşitul secolului al XlV-lea, în momentul apariţiei pericolului otoman.

A fost construită la sfârşitul secolului al XIV-lea de Petru I Muşat, fortificată în secolul al XV-lea de Ştefan cel Mare şi distrusă în secolul al XVII-lea (1675) de Dumitraşcu Cantacuzino.

Petru Muşat a construit în Suceava un castel fortificat pentru a-i servi ca reşedinţă voievodală. În prezent, Cetatea Sucevei se află în ruine.







































Langa Cetate se afla un muzeu etnografic care merita vizitat.Asa ca hai si la muzeu.

3 comentarii:

  1. Foarte frumoase locurile vizitate si faptul ca te intereseaza minunatiile tarii...o tara cu adevarat minutata.Pacat k nu e asa apreciata.Asta e.La castelul Peles nu ai fost?

    RăspundețiȘtergere
  2. ba da..dar am fost cu mult timp inainte de a face blogul..am uitat si nici nu m am gandit pentru ca este un loc foarte cunoscut..in general incerc sa fac cunoscute locuri nu prea cunoscute..:))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. asa este, Pelesul e archi-cunoscut si nici macar nu e simbol romanesc 100%, este construit de un rege neamt pus la conducere de interese
      Cetatea Sucevei mi-o imaginez foarte glorioasa la vremea ei, pacat ca a fost (partial) distrusa de un fanariot. Dar inca se pastreaza bine fata de alte cetati

      Ștergere