Translate

Cheile Dobrogei

O duminica frumoasa din septembrie. Ne-am hotarat sa mergem la Cheile Dobrogei - o mica parte din "bijuteriile Dobrogei". Asa am descoperit cat de frumoasa este Dobrogea si cate locuri deosebite sunt de vizitat aici. Insa este dureros sa vezi mizeria lasata de "vizitatori". Aceasta frumusete formata de natura in miliarde de ani, in mod sigur va fi distrusa in mai putin timp, de noua "civilizatia", ca multe alte locuri din Romania. Peisajul este pur si simplu superb, de o frumusete aparte. Pacat ca exista insa si persoane care nu stiu decat sa ajunga intr-un loc mirific ca sa-si lase "amprenta nemuritoare" a trecerii lor pe acolo. In sfarsit, sa revenim.
Am plecat din Bucuresti spre Constanta. La Harsova am iesit spre iesirea catre Topolog. Dupa 16 km ajungi la Saraiu si de aici faci dreapta spre Runcu, respectiv Pantelimon. Sunt cam 30 de km. Mergi mai departe spre Targusor, inca 15 km si apoi faci stanga spre Cheia.Dupa vreo 8 km faci dreapta si intri pe valea Casimcei.
Si pentru ca tot eram in zona am ajuns si la Cetatea Histria si Cetatea Argamum. Am ajuns destul de tarziu in Bucuresti, dar a meritat cu prisosinta drumul. Niste locuri superbe.

2 comentarii: