Translate

Cetatea RUPEA

Dupa ce parcurgi cam 52 km de la Sighisoara spre Brasov, pe partea stanga vezi sus pe un deal o cetate. Faci usor stanga si vezi un indicator "cetate". Lasi masina jos la poalele dealului si urci pana la cetate. Cetatea a jucat un rol important de straja si de refugiu pentru locuitorii de aici. Initial asezare dacica-Rumidava, este cucerita mai apoi de romani-Rupes. Cunoscuta acum sub denumirea de Rupea. Din pacate, ca peste tot in Romania, cetatea este azi in mare parte in ruine.
A fost construita si extinsa in sec 14-15. Sistemul de fortificare consta in trei incinte: Cetatea de Sus (construita inainte de colonizarea germana), Cetatea de Mijloc (ridicata in secolul al XV-lea) si Cetatea de Jos (care dateaza din secolul al XVIII-lea).Curtinele formeaza 4 incinte, cu mai multe porţi interioare care compartimenteazǎ ansamblul fortificat. In prima curte, este o fantana adanca de 59 metri, a carei apa nu a secat pana astazi.

Nu uitati sa luati bani la voi este taxa de intrare.

Si acum spre casa.

2 comentarii:

  1. felicitari pentru locurile vizitate si nota zece pentru datele istorice sunt bucuroasa ca mai sunt oameni interesati de frumusetile tarii noastre avem o tara frumoasa ar trebui sa fim mandrii de ea

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumim.Speram sa reusim sa vedem cat mai multe.Lista e lunga.Timpul e scurt.

    RăspundețiȘtergere