Translate

TRANSALPINA

Am plecat din Bucuresti spre Rm Valcea, iar de aici am mers spre Horezu. De la Horezu am urmat traseul: Vaideeni-Izvoru Rece-Marita-Racovita-Polovragi-Baia de Fier-Novaci. La Novaci am mers spre Rinca-Obirsia Lotrului. Pana la Ranca drumul este asfaltat.
Șoseaua cunoscută sub numele de Transalpina, străbate Munții Parâng din Carpații Meridionali. Această șosea este cea mai înaltă din România, ajungând la înălțimea de 2145 m în Pasul Urdele.
A fost construit de romani în timpul războaielor dacice, apoi pietruită de nemți în timpul Primului Război Mondial, reconstruită în anul 1935 de Carol al II-lea și apoi reabilitată de nemți în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Din pacate in vremurile noastre nu prea se mai reuseste nimic.
Un drum care leagă Oltenia de Ardeal prin traseul Novaci - Obărşia Lotrului - Sebeş.


6 comentarii:

  1. salut, mi-o poti indica pe harta?

    RăspundețiȘtergere
  2. imi poti spune mai precis locatia? sau mi-o poti indica pe o harta?

    merci mult

    RăspundețiȘtergere
  3. Probabil ca este prea tarziu, dar totusi iti raspund acum. Noi am luat-o spre Rm Valcea, iar de aici am mers spre Horezu. De la Horezu am urmat traseul: Vaideeni-Izvoru Rece-Marita-Racovita-Polovragi-Baia de Fier-Novaci. La Novaci am mers spre Rinca-Obirsia Lotrului. Pana la Ranca drumul este asfaltat.
    Sau alta varianta este de la Rm Valcea mergi spre Brezoi (dupa Cozia) si aici faci stanga spre Voineasa.Cand ajungi la Obarsia Lotrului faci stanga spre Ranca. Si pe aici drumul este de a dreptul superb. Mai ales dupa Voineasa, parca de aici nu mai era asfalt.

    RăspundețiȘtergere
  4. fain, am fost si eu da' pe partea cealalta din sebes, sugag si am mers pana la cabana oasa, d-aia nu recunosteam peisaju'

    RăspundețiȘtergere
  5. Dap. Noi am fost pe partea cealalta pana la Obarsia Lotrului.Aici am stat la cort cateva zile. Aici am facut dreapta si ne-am intors pe Voineasa.

    RăspundețiȘtergere