Aflată la marginea de est a oraşului Suceava, cetatea se află localizată pe un pinten terminal al unui platou aflat la o înălţime de 70 m faţă de lunca Sucevei.

De aici, se poate vedea întreaga vale a Sucevei. Cetatea Sucevei făcea parte din sistemul de fortificaţii construit în Moldova la sfârşitul secolului al XlV-lea, în momentul apariţiei pericolului otoman.

A fost construită la sfârşitul secolului al XIV-lea de Petru I Muşat, fortificată în secolul al XV-lea de Ştefan cel Mare şi distrusă în secolul al XVII-lea (1675) de Dumitraşcu Cantacuzino.

Petru Muşat a construit în Suceava un castel fortificat pentru a-i servi ca reşedinţă voievodală. În prezent, Cetatea Sucevei se află în ruine.




















Langa Cetate se afla un muzeu etnografic care merita vizitat.Asa ca hai si la muzeu.
Foarte frumoase locurile vizitate si faptul ca te intereseaza minunatiile tarii...o tara cu adevarat minutata.Pacat k nu e asa apreciata.Asta e.La castelul Peles nu ai fost?
RăspundețiȘtergereba da..dar am fost cu mult timp inainte de a face blogul..am uitat si nici nu m am gandit pentru ca este un loc foarte cunoscut..in general incerc sa fac cunoscute locuri nu prea cunoscute..:))
RăspundețiȘtergereasa este, Pelesul e archi-cunoscut si nici macar nu e simbol romanesc 100%, este construit de un rege neamt pus la conducere de interese
ȘtergereCetatea Sucevei mi-o imaginez foarte glorioasa la vremea ei, pacat ca a fost (partial) distrusa de un fanariot. Dar inca se pastreaza bine fata de alte cetati