Translate

Templul Ursitelor - Manastire rupestra Sinca

Mergand din Brasov spre Fagaras, dupa vreo 46 de km, in localitatea Persani faci stanga spre Sinca Veche si dupa vreo 4 km de drum rau ajungi in Sinca Veche. Aici chiar in mijlocul orasului, faci stanga spre Manastirea Sinca Veche.Si dupa inca vreo 2 km pe stradute inghesuite din sat ajungi la o padure si imediat pe stanga este amenajata o parcare unde exista si un indicator "Grota". Este acelasi drum cu drumul spre Manastirea Sinca Veche, cea noua. A nu se confunda. Manastirea este mai departe.
Nu se ştie dacă a fost templu dacic sau predacic, ori doar o mănăstire medievală cu două altare.Mulţi spun că are o vechime de 7.000 de ani.
Este o incintă săpată în piatră, are trei încăperi şi două altare. Grota este scobita in poalele dealului iar imprejurimile au un farmec deosebit. Merita sa te plimbi putin si sa admiri locurile.

Un comentariu:

  1. Locul merita mult mai multa atentie. Pacat ca s-a tot "construit" acolo stergandu-se simboluri vechi...un exemplu pentru a intelege de ce uneori e mai bine ca lucrurile sa ramana necunoscute de marele public.

    RăspundețiȘtergere